Åpen Kirkegruppe

Komme ut - jeg?

Vi er nesten en kvart million lesbiske og homofile i dette landet. Det tilsvarer halve Oslos eller hele Bergens befolkning. Visste du at lesbiske og homofile er Norges desidert største minoritet. At det faktisk er flere lesbiske og homofile i Norge enn det er innvandrere?

Å komme ut innebærer ikke nødvendigvis at du forteller ”hele verden” at du er lesbisk eller homo, men at du aksepterer deg selv og forteller det til de du vil skal vite det - de som betyr mest for deg.


For mange kan det være vanskelig å stå fram overfor familie, venner, kolleger eller hvem det nå er. Men det tøffeste er ofte å ”finne ut av det” overfor seg selv. Kanskje fordi samfunnets fordømmelse av homofile gjennom århundrene har gjort oss redde. Redde for hvordan andre vil reagere når de får vite om det.

Når vi blir møtt med negative holdninger i kirken, når vi blir frarøvet vår rett til et fullverdig forhold til vår kristentro - da er det ikke noe rart at mange velger å forbli ”i skapet”. Vi tror likevel ikke det er den beste løsningen.

Alle som har stått frem som lesbiske og homofile har sin unike komme ut historie. Det oppleves forskjellig. Men de aller fleste har blitt møtt med respekt for sin person og beundring for sitt mot. For mange av oss var redselen før vi stod frem større enn det var grunn til.

Vil du snakke med noen av oss som har gjort det før - ta kontakt! Jo flere vi er som kommer ut, jo lettere er det for dem som kommer etter oss.