Åpen Kirkegruppe

Fryd-prisen til Oslo-biskop Kari Veiteberg

I forbindelse med Oslo Pride 2018, er vår kjære biskop Kari Veiteberg tildelt Fryd-prisen. I januar  år mottok hun prisen som Årets Hetero. Dette dokumenterer at vi virkelig har en Oslo-biskop med på laget vårt.

Juryen begrunner sitt valg som følger:

«Årets frydpris går til en klok og modig person med et utålmodig hjerte. Prisen gis til et menneske som ser alle rundt seg for dem de er, og som praktiserer nestekjærlighet og radikal medmenneskelighet.

Prisvinneren har selv uttalt: – Jeg vet at kirken i historien har tråkka mye på folk. Og vært veldig seint ute med mye. For eksempel er det ikke så lenge siden kvinner ikke fikk bli prester. Så kanskje det er noe i meg som kjenner at når vi nå har fått lov til å ta mikrofonen, er det plikt å si fra om urett og diskriminering.

Og det har hun gjort. Årets mottager av frydprisen var blant dem som skrev under på oppropet blant prester om at alle par skal få gifte seg allerede i 1992. Hun bruker hun som pronomen når hun snakker om gud. Og hun fikk med seg 150 prester på å sove ute ei høstnatt i 2013 da noen politikere foreslo å forby å sove ute i byen.

For oss som er skeive - uansett hvilken religion vi tilhører eller om vi ikke følger noen religion - er det en fryd å ha en biskop i byen vår som ser alle. Det er et stort steg. Og det fryder vi oss over.

Det er en glede å gi årets frydpris til biskopen i Oslo, Kari Veiteberg».

 

Åpen Kirkegruppe gratulerer Kari!