Åpen Kirkegruppe

Lytt på radio 2. juli!

I forbindelse med Oslo Pride ble årets Regnbuemesse i Oslo domkirke arrangert fredag 30. juni. Søndag 2. juli fra kl 11.03 sendes den på NRK P1.

Den norske kirke, i samarbeid med Åpen Kirkegruppe, er aktivt med på Oslo Pride - som alltid. Med egen stand på messeområdet i Spikersuppa og med Regnbuemesse i domkirken, ønsker vi å vise at kirken er et sted for oss alle - uansett hvilken legning vi har! I år er det en ekstra god grunn til å markere kirken i LHBT-miljøet - etter at kirken nå har fått en liturgi også for likekjønnede.

Liturger er domkirkeprest Valborg Orset og prest Petter Norman Dille. Prekenen holdes av leder i mellomkirkelig råd og prost i Lofoten, Kristine Sandmæl. Kantor Marcus André Berg betjener orgelet, og sangere fra Oslo domkor gleder oss med fantastisk sang. Hans Sikkeland, leder av FRI Oslo/Akershus har en appell, og også vår egen leder, Åsmund Aksnes, deltar.

Vi som fikk delta i gudstjenesten, fikk oppleve en flott stund sammen med flere hundre andre skeive. På søndag håper vi folk fra hele landet, uansett legning, kan oppleve det samme. Og kan du ikke lytte på NRK P1 søndag formiddag, kan du finne gudstjenesten på www.nrk.no når som helst framover.