Åpen Kirkegruppe

Oslo Pride 2017 - skal kirken ha egen stand?

Det er usikkerhet om Den norske kirke kan delta med egen stand på Oslo Pride 23/6-2/7. Er det ikke ekstra viktig å være synlig i år etter at vi vant den store seieren om vigsel av likekjønnede?

Åpen kirkegruppe vil bidra økonomisk for å få standen opp, men det trengs også arbeidskraft.
I den sammenheng har vi mottatt en e-post fra primus motor Sara Eli Moss. Se gjennom den, og meld fra til henne snarest mulig og innen fredag 5. mai om du kan bidra til å realisere kirkens stand også i år.

Her er Saras utfordring til oss ale:

 

Godtfolk!

Standen til Den norske kirke/Kirken med stor K har vært et populært innslag under Oslo Pride fem år på rad. Både arrangørene, deltakerne og (store deler av) kirka har vært veldig fornøyde med tilstedeværelsen. Hundrevis av mennesker har fått en kort eller lang prat på kirkestedet, og et sted å gå med bønner, takk og klager underveis i festivalen.

I år trengs det flere som tar praktisk ansvar. Hvis ikke, blir det ikke stand i år. Det betyr at hvis DU synes dette er viktig, så kanskje det er din tur?

Har DU kapasitet til å ta ansvar, vil jeg høre fra deg innen fredag 5. mai. Har vi nok arbeidskraft da, blir det stand. Hvis ikke, tar standen en pause i år.

Jobben som må gjøres, er:

  • Skaffe penger. Jeg hjelper gjerne til, men helst sammen med noen.
  • Ta hovedansvar for å rigge standen opp. Det inkluderer (å organisere) innkjøp på forhånd. Det skal rigges mellom klokka 11.00 og 15.00 onsdag 28. juni. Hvis man ønsker å lage standen lik som foregående år, finnes alt av inventar i Universitetsgata 20. Det må kjøpes inn småting som blomster, bønnelapper og telys.
  • Ta hovedansvar for å rigge standen ned. Frakte alt tilbake til Universitetsgata 20 og legge alt pent fra seg så det er klart for 2018. Nedrigg i parken skjer mellom klokka 20.00 lørdag 1. juli og senest klokka 11.00 søndag 2. juli. Vanligvis har det skjedd lødag ca. 20.00-21.30.
  • Hvis det blir stand, så må de (vi) ansvarlige sette sammen vaktliste. Det har adri vært noe problem å skaffe folk til det.

Andre smågrupper det går an å hjelpe til med:

  • Gjøre hjemmesiden klar for 2017
  • Oppdatere Facebook underveis
  • Lage brosjyrer, plakater eller annet info-materiell
  • Noe helt annet som man synes burde vært gjort og som man har lyst til smile

Blir det ingen stand i år, så er det synd, men det er jo ingen krise. Det eneste er at regnbuemessa i Domkirken skal være radiogudstjeneste på NRK P1 (!!!) og det derfor hadde vært fint å mobilisere litt ekstra til den i løpet av festivaluka...

Har DU noen timer til overs i slutten av juni og/eller begynnelsen av juli? Ikke nøl med å ta kontakt.

Beste hilsen fra Sara
saraeli.moss@gmail.com   992 39 875