Åpen Kirkegruppe

Spørsmål & Svar

Hvordan finner jeg fram til samlingsstedet for Åpen Kirkegruppe?
Hver første fredag i måneden når disse dagene ikke er "røde dager" eller det er ferietid, samles vi i Frogner kirkes kapell, Bygdøy allé 36 - sentralt i Oslo. Flere busser går i denne gaten, og flere trikkelinjer er i gåavstand fra kapellet. Inngangen til kapellet finner du ved å gå inn portrommet som er til venstre for inngangen til selve kirken.
Er du usikker på hvor Frogner kirke ligger og hvordan du skal komme dit? Gå inn på www.ruter.no.

Hva skjer på messene?
Det er tre ting som er faste elementer i våre messer: En kort tale, lystenning og nattverd. ALLE er velkommen til nattverd i Åpen Kirkegruppe. Etter messen har vi en en uformell samling rundt kaffe- eller tekoppen. Noen fortsetter gjerne kvelden på en kafe eller med en bytur i etterkant. Dette avhenger av smak og behag. Hvis du kommer for første gang eller er litt usikker på hvordan det vil være å komme dit, ta gjerne kontakt med Åmund (452 37 454) eller Per (905 86 963)!

Hvordan kan det oppleves første gang man er på messe?
Noen av de som kommer på våre messer, har i en periode behov for å være med på messene uten å snakke med noen. Andre ønsker kontakt for å snakke litt om kristendom og homofili. Det skal være rom for begge deler. Så hvis du ønsker å få kontakt, snakk med en fra styret eller en kapellvert.

Er det bare kristne som går i Åpen Kirkegruppe?
De fleste av oss som går på messe i Åpen Kirkegruppe (ÅK) har en tro og føler tilhørighet til et eller annet kirkesamfunn. Samtidig har vi i stor grad opplevd fordømmelse basert på Bibelen. ÅK prøver å være et sted for de som er nysgjerrige, for de som tviler og for de som tror. ÅK har ingen krav om at deltakere eller medlemmene må være kristne.

Jeg kvier meg for å komme alene på deres arrangementer. Er det mulig å møte noen på forhånd?
Du kan ringe til en i styret. Da kan vi treffes et sted eller på en kafe i forkant før vi sammn går til messe eller det arrangementet du ønsker å delta på. Du finner også telefonnumrene til Åsmund, Per og Jenny under "Hva skjer på messene" over.

Jeg synes dette med kristentro og homofili er vanskelig. Skulle gjerne snakket med noen. Hvor kan jeg henvende meg?
Kirkens SOS i Oslo har startet "Rom for lesbiske, homofile og bifile". Dette er et tilbud til lesbiske/homofile/bifile som ønsker samtale med en prest/frivillig medarbeider, samtale med andre homofile og lesbiske, eventuelt lesbisk eller homofil prest om tro, tvil eller annet som ligger en på hjertet.

Du kan alternativt ringe til en av oss i styret for en prat. Vii vil også kunne sette deg i kontakt med en prest.

Jeg har fortalt foreldrene mine at jeg er lesbisk/homofil. Hvem kan de kontakte?
Ta kontakt med oss, så kan en i styret snakke med foreldrene dine eller sette dem i kontakt med en prest.

Jeg bor ikke i Oslo, men ønsker kontakt med andre kristne lesbiske og homofile. Har dere noen oversikt over andre grupper i Norge?
Kristne lesbiske og homofile finnes i hele Norge, men det finnes for tiden kun en aktiv gruppe i Trondheim i tillegg til Oslo..

Jeg har lyst til å bli medlem i Åpen Kirkegruppe. Hva må jeg gjøre for å melde meg inn?
Du kan ringe oss eller fylle ut vårt innmeldingsskjema her.
Du må imidlertid ikke å være medlem for å delta i våre arrangementer. De er åpne for alle!

Hva får jeg igjen som medlem av Åpen Kirkegruppe?
Dersom du velger å bli medlem av ÅK, støtter du arbeidet vi driver både ved å øke størrelsen på gruppen, men også økonomisk gjennom medlemskontingenten som er fra kr 100 til kr 350, avhengig av typen medlemskap. Medlemmene får rabatt på fester og andre arrangementer som krever inngangspenger. Alle medlemmer har stemmerett på årsmøtet.